Tämä kirja johdattaa lukijan aterian avulla yhden päivän vierailulle kehitysmaahan. Mukana Mongolia, Afganistan, Bangladesh, Etiopia ja Tansania. Jokaisen maan kohdalla ovat ohjeet aamiaiselle, lounaalle, päiviälliselle ja juhal-aterialle. Etnistä ruokaa voi siis valmistaa ja syödä kokonaisen päivän ajan.
Ruokaohjeita on hieman muuteltu siten, että tarvittavat raaka-aineet pystyy hankkimaan suomalaisista kaupoista. Ateria antavat kuitenkin luotettavan kuvan kehitysmaalaisen perheen tavallisista ruuista yhden päivän ajalta.
Kirjassa on tietoa aterioiden energiamääristä, jolloin pääset kokemaan, miltä tuntuisi elää kyseisen maan kansalaisena. Juhlissa vieraille tarjotaan aina jotain parempaa kuin arkiruoka, joten kirjassa on esitelty joka maasta erillinen juhla-ateria.
Sivuja 66, kierrekantinen
ISBN 9529938330
Lähetysyhdistys Kylväjä 2005